Novetat

El manuscrit d’Argelès-sur-Mer de Pietat Roig Miralles

Manuscrito_de_Argele

Llegir MÉS...

Última publicació

El Comecuentos d'AA.VV

Portada-elcoemcuentos

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

Gatos rumberos de Ferran Gerhard

Gatos_rumberos_Cubierta

LLEGIR MÉS...

Novetat

El aprendiz de Manuel Lara

Portada-EL_APRENDIZ

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

L'Àngel del Fracàs de Gerard Salvat

angel_del_fracas_cubierta

LLEGIR mÉs...

angel_del_fracas_cubierta

L'ÀNGEL DEL FRACÀS

L'Àngel del Fracàs és la plasmació, negre sobre blanc, d’uns pensaments i d’uns sentiments imaginats per l’autor en la ment del seu pare, Joan Salvat Bodro, com a conseqüència d’uns fets viscuts dramàtics, tràgics i, alhora, sotmesos a la repressió de l’època. Aquells fets i la seva repercussió —alguns de documentats, altres de coneguts directament per boca del protagonista i altres de deduïts de la coherència entre aquests fets reals i el profund coneixement del personatge fruit del lligam carnal directe i d’una convivència de més de seixanta anys— possibilitaran que les versemblances puguin ser molt properes a la realitat tot i que ni una sola paraula del text es pugui prendre al peu de la lletra. El personatge parla en primera persona i l’autor ho signa com a tal i se l’apropia. Us sembla poc el despropòsit?

És, o vol ser, la història inversa d’un soldat ras, d’un milicià il·lusionat i desenganyat, d’un anarquista valent i… covard?, traït i… traïdor? També la d’un home senzill, ni bo ni dolent, o bo i dolent, segons com i quan, i depenent de qui ho jutgi —si és que algú, jutges inclosos, pot jutjar res de tot allò que va passar—, i al qual els 93 anys, 2 mesos, 9 dies, 16 hores, 30 minuts i 13 segons que va viure van quedar condicionats tots per un sol segon singular. Potser va ser un segon de glòria! Tota la resta fou un llarg camí cap al fracàs.

Gerard Salvat (Alforja, 1944), d’origen pagès, va treballar al sector bancari i manté una explotació familiar al seu poble. Activista social i polític, ha estat regidor i conseller comarcal del Baix Camp, delegat sindical, i president de diverses entitats: Creu Roja de Reus, Ateneu Cultural Josep Taverna, Cooperativa Agrícola d’Alforja, entre d’altres. A més d’aquesta novel·la històrica, L’Àngel del Fracàs (2012), ha publicat la novel·la de ficció El pas de Mahoma (2006) i el poemari Poesies per a ben pair (2010).