Novetat

El manuscrit d’Argelès-sur-Mer de Pietat Roig Miralles

Manuscrito_de_Argele

Llegir MÉS...

Última publicació

El Comecuentos d'AA.VV

Portada-elcoemcuentos

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

Gatos rumberos de Ferran Gerhard

Gatos_rumberos_Cubierta

LLEGIR MÉS...

Novetat

El aprendiz de Manuel Lara

Portada-EL_APRENDIZ

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

L'Àngel del Fracàs de Gerard Salvat

angel_del_fracas_cubierta

LLEGIR mÉs...

Portada-EL_APRENDIZ

EL APRENDIZ

 

El aprendiz és una novel·la de gènere inclassificable i una història de vida: la crònica de més de mig segle d'existència d'un nen marcat —com molts altres— per uns episodis violents i feixistes i abusius que van truncar la seva escolarització i per l'emigració familiar en una postguerra espanyola que es va allargar massa: un punt de partida que va superar amb un esforç de supervivència, d'inconformisme, de progrés col·lectiu i d'aprenentatge individual sense falsedat.

I malgrat el drama i el conflicte que impregna tota l'obra, aquesta és una novel·la amena en peripècies, humor (negre, irònic, picaresc), canvis de fortuna i escenari, ideals ètics, opinions estètiques, alta cultura i cultura popular, forts però comprensibles contrastos. I, encara que personatges i acció siguin tractats literàriament, no fuig d'unes situacions afrontades i descrites de manera directa, descarnada i sincera —on tampoc falta la tendresa. Una obra, en definitiva: rica, humana i veritable.

Manuel Lara Fernández va néixer a Baza (Granada) el 1946. Fill de ferroviari republicà. Des dels quinze anys ha viscut en diverses poblacions de Catalunya amb la seva família. Actualment resideix a Tarragona (barri de la Granja). D'ofici mecànic soldador, aquest autor va aprendre a llegir de manera autodidacta ja que només va poder assistir a l'escola durant dos cursos. Amb tot, ha escrit contes infantils, assajos, narracions i articles. És integrant de l'Associació d'Escriptors de l'Altiplà de Granada i Pozo Alcón AEAGRA. L'aprenent és el seu primer llibre publicat.