Novetat

El manuscrit d’Argelès-sur-Mer de Pietat Roig Miralles

Manuscrito_de_Argele

Llegir MÉS...

Última publicació

El Comecuentos d'AA.VV

Portada-elcoemcuentos

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

Gatos rumberos de Ferran Gerhard

Gatos_rumberos_Cubierta

LLEGIR MÉS...

Novetat

El aprendiz de Manuel Lara

Portada-EL_APRENDIZ

 

 

 

 

 

LLEGIR mÉs...

Novetat

L'Àngel del Fracàs de Gerard Salvat

angel_del_fracas_cubierta

LLEGIR mÉs...

Gatos_rumberos_Cubierta

GATOS RUMBEROS

Com a poètica, Ferran Gerhad, apunta sobre la seva obra: "Un dels felins bigotuts, bohemis i noctívags de Gatos Rumberos somia que la rumba catalana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat. A la cantonada d'un carrer, breviari d'orins, es bateja el ritme. Els palmeros conjuren els tsunamis sentimentals perquè toquen la desgràcia. Tarragona és el món. Al port no hi ha peixos. Els llibres naufraguen. Caçar paraules és quedar mut quan, amb el fred canó de la pistola al clatell, t'exigeixen la identitat. Escriure històries, de vegades, és viatjar. Aquesta novel·la és un fuet que restalla jondura. Els personatges del relat han estat vacunats per la revolució. Coincideixen en què llar i desterrament són sinònims. En el fons, sense escarafalls, necessiten que els vulguis, que els estimis. Els déus destronats mai tenen raó, viuen de l'atzar i anhelen la lleugera i bella mort del vagabund ".

En una mena de continuïtat, l'autor, reviu personatges dels seus anteriors relats escrits i orals, alguns vius i altres morts —civil o biològicament—, uns reals i altres reals-ficticis (la novel·la és gènere de ficció, però no sempre, i a vegades és més potent que això que anomenem Realitat o Veritat). L'autor situa la seva acció d'accions a la Tarragona fi de segle i neosecular, al país, al món. Gats rumbers és un fris multiculturalista i polifònic, poblat de cronopis i fames, de personatges amb llum i personatges maleïts, de bars oberts i molts tancats: la fortuna és canviant i la història, a més d'inacabable, oberta a altres històries.

Ferran Gerhard (Valls, 1953) viu a Tarragona. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona ha treballat en premsa, ràdio i televisió. Va exercir com a corresponsal d'El Periódico de Catalunya des de 1983 fins a abril de 2009 quan va sucumbir víctima d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Des de llavors es dedica a la literatura a temps complet. Autor dels poemaris Electrofenia (1983) i Blade Runner Blues (2010), els llibres de narrativa La Patacada de King Kong (2005) i KS77 (2007), també ha coordinat un catàleg en pòstum homenatge al grafista Guigui (2009) i ha publicat diversos contes. Es defineix lleig, sentimental i àcrata. Gatos Rumberos és la seva primera novel·la i admet, a contracor, que no serà l'última. Ara està treballant en Water Closet Project, un al·legat poemicida, i a Cul de Sac, una obra de teatre. Coincideix amb Sòfocles que "ningú estima la vida com un home vell", encara que afegeix "sempre que estigui sa".